CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN

CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN

Hey everyone, it's Brad, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN is one of the most well liked of current trending meals in the world. It is simple, it's fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. They're fine and they look fantastic. CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN is 5 à 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Chez nous ici à l’île de la Réunion on dit "caloupilé ou kaloupilé (feuille de Curry indien) Ailleurs on dit aussi "le Karouvaipilai ou caripoulé"

Ingredients and spices that need to be Take to make CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN:

  1. 500 g viande de porc frais (de la poitrine pour moi)
  2. 700 g pommes de terre
  3. 2 oignons
  4. 4 gousses d'ails
  5. 4 càs d'huile de tournesol
  6. 1 càc de sel fin
  7. 1 c à c de curcuma
  8. 1/2 c à c de poivre concassé ou bien moulu
  9. 3 tomates fraîches, bien mures
  10. 4 à 5 feuilles de kaloupilé (curry indien)
  11. 1 bout de gingembre (facultatif)
  12. petit piment séché ou vert (facultatif)

Steps to make to make CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN

  1. Couper la viande en morceau de 2 cm environ
    * Éplucher et émincer les oignons
    * Peler et râper l'ails ou les piler ou couper en petit dés
    * Éplucher les pommes de terre, les couper en morceaux, faire tremper les pommes de terre dans l'eau pour éviter qu'elles ne noircissent, Couper les tomates en petit dés, Pour commencer, j'ai fait cuire la viande légèrement dans un tout petit peu d'eau pendant 20 mn, puis j'ai laissé égoutter les morceaux, j'ai gardé l'eau de cuisson pour la suite
  2. Dans une marmite ou une sauteuse, chauffer l'huile et faire dorer les morceaux de viande & les pommes de terre préalablement égouttées
    ;) Puis ajouter l'oignons et l'ail, bien remuer le tout ensemble, baisser le feu, et laisser suer pendant une minute
    Ajouter ensuite le sel, le curcuma, le poivre, remuer 30 secondes, puis ajouter les tomates, les feuilles de caloupilé (feuille de curry vert indien)
  3. Bien remuer ensemble et laisser fondre les tomates pendant 2 à 3 mn à couvert toujours sur petit feu ;) Ajouter ensuite un tout petit peu d'eau de cuisson de la viande et laisser mijoter
    Ne pas trop ajouter l'eau de cuisson, sinon les pommes de terre seront trop en purée
    Vérifier l'assaisonnement si nécessaire, vérifier la cuisson de la viande ainsi que les pommes de terre, sinon ajouter encore un petit peu d'eau et prolonger la cuisson
  4. On doit obtenir une belle sauce assez épaisse, pas trop liquide, pour avoir une sauce onctueuse, écraser quelques morceaux de pommes de terre cuites

    Voilà c'est prêt!
    Ici, ce plat on le sert avec du riz blanc et un bon rougail de tomate ou une sauce oignon bien piquante, un véritable régal

As your experience and confidence grows, you will certainly discover that you have more natural control over your diet regimen as well as adapt your diet regimen to your individual tastes in time. Whether you want to offer a dish that utilizes less or even more ingredients or is a bit more or less spicy, you can make simple modifications to attain this goal. To put it simply, start making your dishes in a timely manner. As for basic cooking abilities for novices you do not require to learn them but just if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a complete guide to quick and easy lunch dishes yet its excellent food for thought. With any luck this will get your imaginative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Prepare Quick CARRY  de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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