Tarte aux pommes caramélisées
Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Tarte aux pommes caramélisées. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.
Tarte aux pommes caramélisées is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it's quick, it tastes delicious. Tarte aux pommes caramélisées is something that I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Tarte aux pommes caramélisées, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tarte aux pommes caramélisées delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Tarte aux pommes caramélisées is 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Tarte aux pommes caramélisées estimated approx 30min + 1h de repos.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Tarte aux pommes caramélisées using 10 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ma recette de tarte aux pommes préférée à la maison...
Ingredients and spices that need to be Take to make Tarte aux pommes caramélisées:
- 1 œuf
- 90 g sucre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 200 g farine
- 100 g beurre pommade + beurre pour caraméliser les pommes
- 5 belles pommes
- Sucre cassonade
- 2 cuillérées à soupe de miel
- Compote de pommes (maison pour moi)
Steps to make to make Tarte aux pommes caramélisées
- Penser à sortir le beurre du frigo à l’avance pour qu’il soit pommade au moment de préparer la pâte. Battre l’œuf en omelette et y ajouter le sucre, le sucre vanillé et le sel. Fouetter pour obtenir un mélange mousseux. Ajouter la farine en une seule fois et mélanger du bout des doigts pour obtenir une texture s’apparentant à du sable.
- Ajouter le beurre pommade. Pétrir jusqu’à ce que le beurre soit parfaitement mélangé à la pâte et que celle-ci soit lisse et homogène. Former une boule et laisser reposer la pâte au frigo une heure au minimum.
- Pendant ce temps, peler et épépiner les pommes, les couper en tranches ou en cubes. Faire fondre un bon morceau de beurre dans une poêle sur feu doux. Verser les pommes et les faire cuire en mélangeant régulièrement. Quand elles sont tendres, saupoudrer 2 cuillères à soupe de cassonade et mélanger. Les pommes doivent prendre une belle couleur dorée. Réserver.
- Étaler la pâte sur un plan de travail fariné et en chemiser un moule à tarte beurré et fariné. Faire chauffer le miel au micro-ondes 15 secondes et le verser sur le fond de tarte, répartir à l’aide d’un pinceau de cuisine avant qu’il ne refroidisse. Ajouter la compote et l’étaler sur le miel, la quantité dépend de vos goûts. Disposer les pommes à votre convenance. Saupoudrer un peu de cassonade sur toute la surface de la tarte.
- Enfourner à 200°C pendant 30min ou jusqu’à ce que la pâte et les pommes soient dorées. Déguster! Tiède c’est encore meilleur...
As your experience as well as confidence grows, you will find that you have more all-natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your individual tastes over time. Whether you wish to serve a recipe that makes use of less or even more ingredients or is a little bit basically hot, you can make easy adjustments to achieve this objective. To put it simply, begin making your dishes on schedule. When it comes to fundamental cooking skills for novices you don't require to discover them however just if you grasp some simple cooking techniques.
This isn't a full guide to fast and also simple lunch recipes but its excellent food for thought. Hopefully this will get your creative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family without doing too many square meals on your trip.
So that is going to wrap it up for this special food Step-by-Step Guide to Prepare Speedy Tarte aux pommes caramélisées. Thanks so much for your time. I am confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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