Le Fondant aux Pommes
Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Le Fondant aux Pommes. One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Le Fondant aux Pommes is one of the most well liked of current trending foods in the world. It's enjoyed by millions every day. It's simple, it's quick, it tastes yummy. Le Fondant aux Pommes is something that I've loved my entire life. They're fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Le Fondant aux Pommes, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Le Fondant aux Pommes delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
Just in addition, the time it takes to cook Le Fondant aux Pommes estimated approx cm.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have Le Fondant aux Pommes using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.
J'ai testé une recette de gâteau moelleux à la compote de pommes et j'en ai fait un fondant renversé caramélisé. Un goûter très simple mais très apprécié!
Ingredients and spices that need to be Get to make Le Fondant aux Pommes:
- Pour un moule à manqué de 24 cm
- 6 pommes type Golden
- 1 pincée de vanille en poudre
- 1/2 citron
- 3 cuillères à soupe caramel au beurre salé
- 100 g beurre mou (demi-sel pour moi)
- 60 g sucre en poudre
- 200 g farine
- 1 sachet de levure chimique
- 3 oeufs
Instructions to make to make Le Fondant aux Pommes
- Préchauffez le four à 160°C, en chaleur tournante.
- Préparez la compote de pommes avec 5 pommes. Lavez et épluchez les pommes. Enlevez le cœur et les pépins, puis coupez-les en petits morceaux. Arrosez-les de jus de citron. Dans une casserole, faites compoter les dés de pommes avec la pincée de vanille en poudre, pendant 15 min environ. Ajoutez un peu d’eau si nécessaire. Lorsque les dés sont fondants, mixez la compote au mixer plongeant et laissez refroidir.
- Préparez la pâte. Dans le bol du robot muni de la feuille, travaillez le beurre mou en beurre pommade. Ajoutez le sucre en poudre. Mélangez, toujours à l’aide de la feuille, jusqu’à l’obtention d’une texture crémeuse. Ajoutez les œufs, l’un après l’autre, en mélangeant bien entre chaque ajout. Le mélange ressemble à des œufs brouillés. Tamisez la farine et la levure ensemble, directement au-dessus du bol. Mélangez jusqu’à l’obtention d’une pâte. Ajoutez alors la compote de pommes et mélangez.
- Versez le caramel au beurre salé dans le fond du moule
- Lavez et épluchez la dernière pomme. Coupez-la en 2, enlevez le cœur et les pépins. Découpez des lamelles de 2 mm d’épaisseur environ. Arrosez-les de jus de citron. Disposez les lamelles de pommes en rosace en partant du centre, en les faisant bien chevaucher. Avec une seule pomme, je n’ai pas pu recouvrir toute la surface. Mais je n’en avais plus pour continuer… Versez la pâte par-dessus.
- Enfournez pour 40 min environ. Démoulez directement le fondant sur le plat, tant qu’il est chaud. Laissez refroidir.
As your experience and self-confidence grows, you will locate that you have much more natural control over your diet and also adjust your diet regimen to your individual preferences in time. Whether you intend to offer a dish that uses less or even more ingredients or is a bit basically spicy, you can make simple changes to attain this objective. In other words, begin making your dishes on time. As for fundamental cooking skills for beginners you do not require to learn them but just if you master some easy cooking strategies.
This isn't a complete guide to fast and easy lunch dishes yet its great food for thought. With any luck this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty meals for your household without doing way too many heavy meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this special food Simple Way to Prepare Ultimate Le Fondant aux Pommes. Thanks so much for reading. I am confident you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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