Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan

Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan

Hello everybody, it's John, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes yummy. They are fine and they look wonderful. Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan is Pour 2 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan estimated approx 30mn.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Comme pour les fromages, les Français pensent qu’ils produisent les meilleures lentilles. Celles du Puy ou du Berry sont effectivement excellentes mais il se trouve que le Canada est le plus gros producteur de lentilles du monde. C’est dans la Saskatchewan, un état du centre du pays qui est le champion. Certaines peuvent rivaliser avec les lentilles françaises.
Aujourd’hui je vais les cuisiner comme si elles devaient accompagner un rôti de porc. Tout simplement, oignon, ail, et des herbes. Je trouve que leur côté un peu « brut » se marie bien avec la délicatesse des pétoncles.

Retrouvez toutes mes recettes sur ma page Facebook : Pascale cuisine une recette par jour
et Instagram : pascalecuisine

Bon appétit

Ingredients and spices that need to be Take to make Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan:

  1. 10 pétoncles (ou Saint Jacques)
  2. 8 cuillers à soupe de lentilles
  3. 1/2 oignon jaune
  4. 1 gousse d'ail (grosse)
  5. 3 feuilles de laurier
  6. 3 tiges de thym
  7. 6 tiges de persil
  8. 1 cuiller à soupe crème sure (ou normale)
  9. 1 noix de beurre salé

Steps to make to make Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan

  1. Je commence par rincer les lentilles, puis je les mets dans une casserole à l’eau froide salée. J’ajoute l’oignon coupé en deux, la moitié de la gousse d’ail, 1 tige de persil, le thym et le laurier. Je porte à ébullition doucement et je goûte régulièrement pour qu’elles ne soient pas trop cuites.
  2. S’il reste de l’eau de cuisson, je les égoutte et j’enlève tout ce qui n’est pas lentille. Je les remets dans la casserole avec la crème. Je réchauffe très doucement.
  3. Dans une poêle je fais chauffer le beurre et je fais cuire les pétoncles 2mn de chaque côté. Je mouline dessus le persil qui reste et l’ail. Je déglace avec 2 cuillers d’eau
  4. Je dispose dans les assiettes avec un peu de jus de cuisson sur les pétoncles

    C’est simple et c’est bon

As your experience and also confidence grows, you will locate that you have a lot more natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your personal tastes over time. Whether you intend to offer a dish that makes use of fewer or more active ingredients or is a little essentially zesty, you can make easy adjustments to attain this goal. To put it simply, start making your dishes on schedule. When it comes to standard cooking skills for novices you do not need to learn them however only if you master some straightforward cooking strategies.

This isn't a total overview to fast as well as very easy lunch recipes yet its great something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of square meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this exceptional food How to Make Ultimate Pétoncles aux lentilles vertes de la Saskatchewan. Thank you very much for your time. I'm confident you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments